Sposób przygotowania:
Kurczak słodko-kwaśny1
Kurczaka pokrój w cienkie paski. Wodę z puszki z ananasem wymieszaj z octem, keczupem, miodem, sosem sojowym. Dodaj kostkę rosołową rozpuszczoną w pięciu łyżkach wody. Do gotowej marynaty włóż kurczaka i wymieszaj. Potem zostaw na pół godziny.
2
Cebulę pokrój w talarki. Podsmaż cebulę w woku na połowie oleju. Następnie dodaj warzywa i pokrojonego ananasa. Smaż, aż prawie cały płyn odparuje. Warzywa z patelni przełóż do innego naczynia. Kurczaka wyjmij z marynaty, marynatę zostaw. W woku rozgrzej resztę oleju. Wrzuć mięso i mieszając, smaż przez 6 minut na dużym ogniu. Dodaj warzywa i smaż 2 minuty.
3
Wymieszaj marynatę z mąką. Wlej do składników w woku, wymieszaj i smaż 4 minuty. Do potrawy ugotuj ryż (osobno). Wyłóż ryż na talerz i częściowo pokryj mięsem. Można już serwować.
Smacznego :-)