mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kurczak smażony po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna i szybka propozycja na obiad:)

Kurczak smażony po polsku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak smażony po polsku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak smażony po polsku
Pierś z kurczaka myję, osuszam i nacieram przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką, ziołami i czosnkiem z obydwu stron. Następnie wkładam mięso do woreczka foliowego i rozklepuję za pomocą tłuczka do mięsa. Następnie panieruję kurczaka w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z obydwu stron do zrumienienia. Podaję z ziemniakami i surówką.
Kurczak smażony po polsku
Pierś z kurczaka myję, osuszam i posypuję przyprawami
Kurczak smażony po polsku
Mieso wkładam do woreczków foliowych i rozklepuje tłuczkiem
Kurczak smażony po polsku
Na rozgrzanym oleju na patelni smażę mięso z obu stron do zrumienienia