Sposób przygotowania:
Kurczak smazony z grzybami mun
Mój autorski pomysł! Pierś z kurczaka umyć i pokroić w paseczki, włożyć do naczynia i zalać marynata Kamisa. Wstawić do lodówki na ok 30 min. W tym czasie Marchewke i cebule obrać. Marchewke i kapuste pokroić w cienkie paseczki, cebule w piórka. Grzyby mun zalać wrzątkiem. Marchewke i cebule wrzucić na natłuszczoną patelnie,obsmazyc po czym zmniejszyc ogien i przykryc pokrywka(żeby sie poddusiły) Grzyby mun odsączyć i pokroić w paski.Dorzucić do marchewkii cebuli.Gdy marchewka zmięknie wrzucić kapuste i podlać odrobiną sosu sojowego. Makaron sojowy zalac wrzątkiem zeby spęczniał. Mięso wyjąć z lodówki i wraz z marynatą wrzucić na patelnie. Usmażyć. Na koniec dodać odsączony makaron i warzywa. Ewentualnie doprawic jeszcze sosem sojowym. Smacznego!
Sarenka
msewka
siwa12345
marietta