Ashanti

Ashanti

Kucharz
[Przepisów: 15]

Kurczak śródziemnomorski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niedzielny obiad??? To pyszne!!!!!

Kurczak śródziemnomorski

Składniki:

Kurczak śródziemnomorski

 

Sposób przygotowania:

Kurczak śródziemnomorski
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Udka umyj, natrzyj czosnkiem i umieść w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą i posyp ziołami.Ziemniaki rozłóż na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą i posyp pieprzem. Umieść w piekarniku. Papryki oczyść i pokrój w plastry lub słupki,podsmaż (ok.5 min), rozłóż na ziemniakach i dodaj oliwki oraz udka.Trzymaj w piekarniku przez następne 15 minut. Przełóż do ozdobnego naczynia.