Sposób przygotowania:
Kurczak w aromatycznym sosie paprykowym
Pierś z kurczaka nacieramy ziołami prowansalskimi, papryką, pieprzem, solą oraz oliwą i odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 50min. w temperaturze 220stC10 min. przed zakończeniem pieczenia zalewamy śmietaną wcześniej wymieszaną z połową szklanki bulionu drobiowego.
Placki ziemniaczane:
Ziemniaki trzemy, cebule drobno kroimy, dodajemy jajka, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Smażymy do zarumienienia.
Kurczaka podajemy na ciepło z plackami ziemniaczanymi. Smacznego!
Placki ziemniaczane:
Ziemniaki trzemy, cebule drobno kroimy, dodajemy jajka, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Smażymy do zarumienienia.
Kurczaka podajemy na ciepło z plackami ziemniaczanymi. Smacznego!