Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście sezamowym
Piersi kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić no ok. godz. Podsmażyć kurczaka na oleju, odsączyć i wystudzić. Sezam podprażać na suchej patelni.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać jajko i wodę, ciasto ma być gęste. Doprawić do smaku dodać sezam. Wymieszać i dodać kurczaka. Ciasto nakładać łyżką, smażyć w dużej ilości gorącego oleju. Upieczone odsączyć na ręczniku papierowym.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać jajko i wodę, ciasto ma być gęste. Doprawić do smaku dodać sezam. Wymieszać i dodać kurczaka. Ciasto nakładać łyżką, smażyć w dużej ilości gorącego oleju. Upieczone odsączyć na ręczniku papierowym.