Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak w fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kurczak w fasoli

Kurczak w fasoli

Składniki:

Kurczak w fasoli

 

  • ½ kg piersi z kurczaka, pokrojone
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 marchewki, pokrojone w cienkie słupki
  • 1 papryka, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 2 pomidory bez skórki, pokrojone
  • 2 puszki fasoli (białej i czerwonej; ok. 80 dag)
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • ½ łyżki curry
  • zioła prowansalskie
  • pieprz ziołowy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w fasoli

Kurczaka podsmażamy na oleju, wyjmujemy. Cebulę rumienimy w woku, dodajemy marchew, paprykę, pomidory, bulion, wino i przyprawy i dusimy około 35 minut. Dodajemy kurczaka i dusimy jeszcze około 10 minut.