Sposób przygotowania:
Kurczak w leśnym zagajniku
Grzyby rozmrozić i odsączyć z wody, pokroić ( o ile nie były pokrojone przed mrożeniem).Do miski wsypać mąkę i dodać przyprawy. Wymieszać. Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę średniej wielkości. Wrzucić do miski mięso i wymieszać wszystko dokładnie. Na rozgrzane masło wrzucić mięso i zrumienić. W miedzy czasie pokroić cebulę i czosnek w cienkie piórka. Dodać do garnka i wymieszać. Podlać ½ szklanki wody i dusić. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnać z nadmiaru soku. Dodać do garnka, dusić jeszcze około 20 minut. Co jakiś czas podlewać wodą aby gulasz się nie przypalił, dodać koncentrat, zagotować. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Smacznego!
alaaa
monikaT83