Sposób przygotowania:
Kurczak W Miodzie Z Sosem Na Szybko
Bierzemy udka kurczaka i obtaczamy je w przyprawie do gyrosa i czosnku. Potem smarujemy je miodem tak by całe były w miodzie i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Patelnia powinna być dość głęboka. W czasie gdy udka się smażą kroimy cebulkę w drobne paseczki. Gdy kurczak się podrumieni wrzucamy do niego cebulę. Smażymy kurczaka z cebulką i gdy będzie to już upieczone zalewamy zalewą. Zalewa: -1/3 szklanki wody -1/2 kostki rosołowej -3 łyżki miodu -3 małe łyżeczki przyprawy do gyrosa- czosnek (z 3 ząbki chyba że ktoś używa w proszku to ok. 2 małych łyżeczek) W wodzie rozpuszczamy kostkę rosołową, dosypujemy przyprawy oraz czosnek i zalewa gotowa. W czasie pieczenia mięsa przygotowujemy również sos pieczeniowy z papierka. Wlewamy 200ml (będzie gęstszy) lub 250 ml wody w garnek i wsypujemy proszek z torebki i gotujemy go mieszając do zgęstnięcia. Po zgęstnięciu wlewamy go do patelni z mięsem, cebulką i tą zalewą. Do smaku dodajemy sól i pieprz. To wszystko zostawiamy mieszając na patelni z 3 minuty i koniec. Smacznego!