Sposób przygotowania:
Kurczak w pierzynce...
Filety z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i podzielić na cztery części. Każdą z części nasmarować pieprzem oraz solą i odłożyć na chwilę, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Ziemniaki obrać, umyć i trzeć na tarce. Do masy ziemniaczanej dodać mąkę oraz wbić jajka i dobrze wymieszać. Ząbek czosnku obrać, przemyć i przeciągnąć przez praskę, a następnie również dodać do masy ziemniaczanej. Cebulę obrać, przemyć ziemną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Do masy ziemniaczanej dodać również drobno pokrojoną cebulę. Masę doprawić do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania. Filety z kurczaka zanurzać w zrobionej masie i podsmażać z jednej i drugiej strony na patelni, na rozgrzanym oleju. Smacznego!