Sposób przygotowania:
Kurczak w płatkach migdałowych
Smażymy na niewielkiej ilości oleju do momentu,aż mięso będzie miało "biały" kolor,ok.4-5 min.po każdej stronie.Na innej patelni prażymy 1-2 łyżeczki od herbaty migdałów bez oleju,do uzyskania "złotego" koloru.Mleko zagotowujemy w dużym garnku lub rondlu/aby mięso nie leżało w nim "na sobie"/Przekładamy usmażonego kurczaka do mleka i dusimy 15min na średnim ogniu. Z mąki i połowy śmietany robimy zawiesinę intensywnie mieszając.Dodajemy resztę nie prażonych migdałów i łączymy z duszącym się w mleku mięsem.Zostawiamy potrawę na małym ogniu na 10-15min.,od czasu do czasu delikatnie mieszając,aby mięso nie przywarło do dna garnka.Podajemy posypane prażonymi migdałami z ziemniakami w dowolnej postaci i z dowolną sałatką,surówką lub jarzyną.