Sposób przygotowania:
Kurczak w rozmarynie
Marchewki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Czosnek kroimy w półplasterki. Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy i oczyszczamy. Następnie dzielimy na dwie części.
Na głębokiej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso na złoty kolor. Gdy się zarumieni dodajemy marchew i chwilę obsmażamy, po czym dodajemy czosnek oraz rozmaryn. Smażymy, aż czosnek zacznie puszczać aromat.
Na patelnię wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe oraz angielskie ziele. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Po tym czasie doprawiamy mięso i ponownie przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Podajemy np. z ziemniakami oraz sałatką.
Na głębokiej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso na złoty kolor. Gdy się zarumieni dodajemy marchew i chwilę obsmażamy, po czym dodajemy czosnek oraz rozmaryn. Smażymy, aż czosnek zacznie puszczać aromat.
Na patelnię wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe oraz angielskie ziele. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Po tym czasie doprawiamy mięso i ponownie przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Podajemy np. z ziemniakami oraz sałatką.
Magdalena88