Sposób przygotowania:
Kurczak w sezamie
Kurczaka kroimy w kostkę na 1 kęs. Składniki marynaty mieszamy w misce, dodajemy do niej kurczaka i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Sporządzamy sos w rondelku: do wody dodajemy sos hoi sin, cukier, sos sojowy, sos chili, olej, czosnek przeciśnięty przez praskę, podgrzewamy i dodajemy mąkę kukurydzianą ciągle mieszając. Sos zagotowujemy.
Po wyjęciu kurczaka lodówki rozgrzewamy tłuszcz w woku i smażymy kurczaka porcjami na złocisto, kolejne partie wyjmujemy i odsączamy. Na koniec siekamy dymkę, zagotowujemy sos raz jeszcze i wrzucamy do niego cebulkę. Kładziemy kurczaka na półmisku, posypujemy ziarnem sezamowym.
Po wyjęciu kurczaka lodówki rozgrzewamy tłuszcz w woku i smażymy kurczaka porcjami na złocisto, kolejne partie wyjmujemy i odsączamy. Na koniec siekamy dymkę, zagotowujemy sos raz jeszcze i wrzucamy do niego cebulkę. Kładziemy kurczaka na półmisku, posypujemy ziarnem sezamowym.