Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak w śmietanie

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umytego i osuszonego kurczaka wyporcjować, nasolić i odstawić. Stopić masło, dodać

Kurczak w śmietanie

Składniki:

Kurczak w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w śmietanie
Umytego i osuszonego kurczaka wyporcjować, nasolić i odstawić. Stopić masło, dodać szałwię i obsmażyć kurczaka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 min. Wyjąć kurczaka, prztrzymać w cieple, a do tłuszczu, w którym się piekł, dodać śmietanę i szczyptę tartej gałki muszktołowej. Gdy śmietana się zagęści, polać nią kurczaka. Podawać z ryżem i zieloną sałatą.