Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie koperkowo-brzoskwiniowym
Oczyścić warzywa .Włożyć do garnka razem z mięsem , zielem angielskim i liściem laurowym i zalać wodą .Dodać odrobinę przyprawy do zup ( Bulionetkę ) .Gotować pod przykryciem , na małym gazie do miękkości mięsa .Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. W małym rondelku rozpuścić masło, wrzucić koper i chwilę smażyć . Wsypać mąkę .Wymieszać .Powoli dolewać śmietankę , syrop z brzoskwiń i ½ szklanki wywaru .Włożyć mięso .Chwilę dusić . Podawać mięso przekrojone na plastry wtykając pomiędzy nie pokrojone 2 połówki brzoskwini. Obok wylewać sos posypany z wierzchu pokrojoną w drobną kostkę trzecią połówką brzoskwini . Na pozostałym wywarze można zrobić zupę . Można też zrobić na tym wywarze kuskus lub ryż do kurczaka .