Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie sojowym i miodzie
Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do gyrosa i ostrą czerwoną papryką. Czerwoną paprykę oraz cebulę kroimy w kosteczkę.
Szklimy na patelni na oliwie z oliwek.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy kurczaka. Wlewamy sos sojowy oraz miód. Smażymy do momentu miękkości mięsa i zgęstnienia sosu.
Podczas wrzenia mieszamy często danie aby miód ładnie skarmelizował całość. Po usmażeniu obsypujemy ziarnami sezamu.
Podajemy z ugotowanym do miękkości brązowym ryżem.
Szklimy na patelni na oliwie z oliwek.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy kurczaka. Wlewamy sos sojowy oraz miód. Smażymy do momentu miękkości mięsa i zgęstnienia sosu.
Podczas wrzenia mieszamy często danie aby miód ładnie skarmelizował całość. Po usmażeniu obsypujemy ziarnami sezamu.
Podajemy z ugotowanym do miękkości brązowym ryżem.
SylaUla
Jagodowa