mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kurczak w sosie winno-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Super kurczak dla każdego .

Kurczak w sosie winno-pieczarkowym

Składniki:

Kurczak w sosie winno-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w sosie winno-pieczarkowym
Cebulę obrać, drobno posiekać. Kurczaka podzielić na porcje. Posypać pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać olej, kurczaka obsmażyć z obu stron. Zdjąć z patelni, odstawić. Na pozostały olej wrzucić cebulę, podsmażyć, wlać rosół i wino, włożyć kurczaka, dusić na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Po 25minutach duszenia dodać pieczarki. Dusić jeszcze 20minut. Porcje kurczaka wyłożyć na półmisek. Śmietanę i mąkę wymieszać, połączyć z sosem na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Polać kurczaka.