Sposób przygotowania:
Kurczak w ziołach
wszystkie przyprawy sypkie mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i nacieramy tym pałeczki kurczaka. odstawiamy do lodówki na 30 minut.
po tym czasie kurczaka przełożyć do brytfanki., polać odrobina oliwy z oliwek i przykryć folią aluminiową.
piec 50 minut w temp 160 stopni.
po upływie 50 minut ściągnąć folię i piec jeszcze 10 minut w temp 180 stopni. dzięki temu skórka kurczaka będzie chrupiąca a środek soczysty.
Smacznego:)
po tym czasie kurczaka przełożyć do brytfanki., polać odrobina oliwy z oliwek i przykryć folią aluminiową.
piec 50 minut w temp 160 stopni.
po upływie 50 minut ściągnąć folię i piec jeszcze 10 minut w temp 180 stopni. dzięki temu skórka kurczaka będzie chrupiąca a środek soczysty.
Smacznego:)