Sposób przygotowania:
Kurczak w sosie pieczarkowo-warzywnym
Kurczaka umyć i oczyścić, osuszyć i pokrajać na porcje,
które należy oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Lekko skropić wodą, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. W międzyczasie pieczarki i warzywa umyć, oczyścić i pokrajać w plasterki, natomiast cebulę również pokrajać w plasterki i podgotować z pieczarkami, po czym dodać do kurczaka wraz z pozostałymi warzywami, do smaku dodać soli i pieprzu oraz masło. Dusić na wolnym ogniu aż do uzyskania miękkości. Gotowe porcje mięsa wyłożyć na talerz i obłożyć uduszonymi warzywami.
które należy oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Lekko skropić wodą, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. W międzyczasie pieczarki i warzywa umyć, oczyścić i pokrajać w plasterki, natomiast cebulę również pokrajać w plasterki i podgotować z pieczarkami, po czym dodać do kurczaka wraz z pozostałymi warzywami, do smaku dodać soli i pieprzu oraz masło. Dusić na wolnym ogniu aż do uzyskania miękkości. Gotowe porcje mięsa wyłożyć na talerz i obłożyć uduszonymi warzywami.