Sposób przygotowania:
Kurczak z cukinią w zaprawie
Potrawę najlepiej przygotować w szybkowarze. Mięso kurczaka gotować 30 minut z pokrojoną cebulą, plasterkami marchewki, posiekaną pietruszką, tymiankiem, liściem laurowym z dodatkiem octu i posolić (wody dodać tyle, żeby zakryła mięso). W międzyczasie na wrzącej margarynie usmażyć pokrojoną w cienkie plastry cukinię ze skórką, aż się zarumieni, dodać czosnek i szczyptę soli, pozostawić na ogniu 3-4 minuty, mieszając. Przygotowane wcześniej mięso wyłożyć na półmisek, wywar z jarzyn podgotować, aż zgęstnieje. Wyciągnąć liść laurowy, rozgnieść marchew, zagotować ją razem ze startą skórką cytryny i dodać żółtko, wymieszać. Cukinię położyć na półmisku i zalać sosem z jarzyn.