Sposób przygotowania:
Kurczak z masłem ziołowym
Miękkie masło wymieszać z pietruszką, szczypiorkiem, rozgniecionym czosnkiem i pieprzem. Uformuj bloczek i zawiń w folię. Włóż do zamrażarki na ok. 30 min.
Pierś z kurczaka rozbij, na każdą ułóż pasek masła ziołowego, zawiń boki i uformuj rulon. Roladki obsyp mąką, zanurz w jajku i bułce tartej dwukrotnie, aby po upieczeniu otrzymać chrupiąca panierkę. Piersi smażyć po kilka min. na rumiano, odsączyć na ręczniku papierowym.
Pierś z kurczaka rozbij, na każdą ułóż pasek masła ziołowego, zawiń boki i uformuj rulon. Roladki obsyp mąką, zanurz w jajku i bułce tartej dwukrotnie, aby po upieczeniu otrzymać chrupiąca panierkę. Piersi smażyć po kilka min. na rumiano, odsączyć na ręczniku papierowym.