Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurczak z masłem ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Miękkie masło wymieszać z pietruszką, szczypiorkiem, rozgniecionym czosnkiem i pieprzem. Uformuj bloczek i zawiń w folię. Włóż do zamrażarki

Kurczak z masłem ziołowym

Składniki:

Kurczak z masłem ziołowym

 

  • 4 małe piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • mąka i bułka tarta do panierowania

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z masłem ziołowym
Miękkie masło wymieszać z pietruszką, szczypiorkiem, rozgniecionym czosnkiem i pieprzem. Uformuj bloczek i zawiń w folię. Włóż do zamrażarki na ok. 30 min.
Pierś z kurczaka rozbij, na każdą ułóż pasek masła ziołowego, zawiń boki i uformuj rulon. Roladki obsyp mąką, zanurz w jajku i bułce tartej dwukrotnie, aby po upieczeniu otrzymać chrupiąca panierkę. Piersi smażyć po kilka min. na rumiano, odsączyć na ręczniku papierowym.