Sposób przygotowania:
Kurczak z misz maszem
Kurczaka dobrze oczyszczamy i płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego noża odcinamy końce skrzydełek. Robimy nacięcie wzdłuż grzbietu i ostrożnie luzujemy aby nie przedziurawić skórki. Papryki, pieczarki, cebulkę oraz polędwicę kroimy w drobną kostkę. Łączymy z jajkiem, natką pietruszki oraz przyprawami. Dokładnie mieszamy. Kurczaka nadziewamy farszem i zaszywamy. Olej mieszamy z przyprawą i dobrze nacieramy całego kurczaka. Obsmażamy na patelni z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego piersiami do góry. Wierz smarujemy musztardą. Boczek kroimy w paski i układamy na kurczaku. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy kurczaka około 45 minut po czym zdejmujemy pokrywę i pieczemy 15 minut. Na koniec możemy zdjąć boczek i pozostawić mięso jeszcze na 10-15 minut.