Sposób przygotowania:
Kurczak z nadzieniem ryżowym.
Kurczaka umyć,osuszyć,natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.Do ugotowanego ryżu dodać 4 plastry pokrojonych w kostkę ananasów,sparzone wrzątkiem i odcedzone rodzynki,łyżeczkę słodkiej papryki.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę,zeszklić na gorącym oleju,dodać do ryżu.Lekko doprawić(w razie potrzeby solą) pieprzem.Składniki farszu dokładnie wymieszać,nadziać kurczaka,zszyć,umieścić w brytfance.Polać niewielką ilością oleju.Na dno brytfanki wlać odrobinę wody.Piec w 220*C około godziny,często podlewając sosem powstałym z pieczenia.4 plastry ananasa odsączyć z zalewy,dokładnie osuszyć,zrumienić na łyżce masła.Udekorować nimi upieczonego kurczaka.Smacznego :-)
Sarenka