Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kurczak z Pendżabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kurczak zrobiony wg przepisu rodem z Indii. Mięso tak przyrządzonego kurczaka jest delikatne i pikantne .

Kurczak z Pendżabu

Składniki:

Kurczak z Pendżabu

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z Pendżabu
Kurczaka umyć , podzielić na kawałki . Zalać w garnku mlekiem tak by był zakryty . Dodać 1 łyżeczkę soli , goździk , 1 łyżeczka curry, czosnek . Gotować 40 minut. Wyjąć kurczaka. Lekko przestudzić . Delikatnie usunąć kości . Mąkę wymieszać z kurkumą ½ łyżeczki curry, ¼ łyżeczki soli . Na patelni rozgrzać olej z masłem . Kurczaka obtoczyć w mące z dodatkami i usmażyć na rumiano .