gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kurczak z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kurczak polany sosem z pieczarkami....

Kurczak z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami
Mięso płuczemy i osuszamy, po czym przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przyprawione mięso układamy w głębszej patelni. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i układamy na mięsie. Cebulę również obieramy i kroimy w plastry, układając na mięsie i pieczarkach. Mięso smażymy (do patelni z mięsem wkładamy masło i wlewamy pół szklanki wody) do miękkości pod przykryciem, od czasu do czasu obracając je i w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec smażymy bez przykrycia. Gotowe mięso wykładamy na talerz. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do sosu (wywaru). Doprowadzamy do wrzenia. Na koniec sosem polewamy mięso.
Kurczak z pieczarkami
Przyprawione mięso układamy w głębszej patelni. .
Kurczak z pieczarkami
Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i układamy na mięsie.
Kurczak z pieczarkami
Cebulę również obieramy i kroimy w plastry, układając na mięsie i pieczarkach.
Kurczak z pieczarkami
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do sosu (wywaru).