LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Kurczak z pieczarkami i boczkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na obiad polecamy dzisiaj filety z kurczaka zawijane z cebulą, pieczarkami i boczkiem.

Kurczak z pieczarkami i boczkiem

Składniki:

Kurczak z pieczarkami i boczkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami i boczkiem
Filety opłucz, osusz i lekko spłaszcz naciskając dłonią. Skrop oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praske czosnkiem, solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na godzine. Cebule obierz i pokój w plastry, pieczarki rownież. Na filecie ułóż naprzemian cebule, pieczarki oraz posyp rozmarynem, na wierzch połóż po 2 plasterki boczku, zawiń nicią kuchenną by wszystko ładnie sie trzymało. Ułóż na blasze .Piecz ok.40 minut w temp. 200 st. W połowie pieczenia obróć żeby sie zarumieniły z drugiej strony. Podawaj z ziemniakami i surowką z czerwonej kapusty.