Sposób przygotowania:
kurczak z ryżowym tagiatelle
Pierś pokroic w kostke, zrobic marynate z sosu jasnego, oleju sezamowego, ostrygowego, wodki, czosnku posiekanego drobno i mąki ziemniaczanej. Wymieszac włozyc kurczaka i odstawic na min. 30 minut. Grzyby zalać goraca woda potem ugotowac przez 2 minut. Makaron zalać wrzatkiem wg przepisu na opakowaniu, jak zmieknie odlać wode. Na bardzo goracy tłuszcz wrzucic kurczaka z marynata, przesmażyc szybko ok 3 minut, Zdjac z patelni. Dac ponownie łyzke oleju, rozgrzac mocno patelnię i wrzucic pokrojona kapuste pekińską, marchewke, pokrojone grzyby mun i smazyc ok 3 minut razem. Dodac mięso i makaron wymieszac, dodac pokrojona drobno dymke, Dodać 2 łyzki oleju sezamowego i sosu sojowego jasnego i ciemnego, wymieszac. Smażyc razem ok 1 minuty. Na talerzu posypac kolendra.
pinecha
vespera
jaNina
Napewno pyszne!