Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami i "żółtym ryżem"
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć. Paprykę pokroić w paski i usmażyć z małą ilością tłuszczu, podlewając ją wodą. Gdy będzie już prawie miękka dodać pokrojone plasterki pieczarek i marchewki oraz półplasterki cukinii. Dusić razem około 10 minut, w razie potrzeby podlać szklanką wody.
2. Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżeczki kurkumy (dla zabarwienia ryżu). Ugotowany ryż dodać do warzyw, całość dusić razem jeszcze przez 5 minut.
2. Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżeczki kurkumy (dla zabarwienia ryżu). Ugotowany ryż dodać do warzyw, całość dusić razem jeszcze przez 5 minut.