Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym
Z udek kurczaka ściągamy skórę. Oddzielamy mięso od kości. Na patelni rozgrzewamy masło. Podsmażamy czosnek - posiekany i pokrojoną cebulę. Dodajemy posolone mięso. Smażymy na złoto. Podlewamy woda ok 1 szklanka.
Dusimy ok 10 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w plasterki marchew żółtą, pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Zagotowujemy.
Dodajemy pokrojony w plasterki por. Dodajemy groszek. Gotujemy ok 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy śmietanę. Gotujemy w celu redukcji sosu.
Dusimy ok 10 min. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w plasterki marchew żółtą, pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Zagotowujemy.
Dodajemy pokrojony w plasterki por. Dodajemy groszek. Gotujemy ok 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy śmietanę. Gotujemy w celu redukcji sosu.
niezły kąsek