Sposób przygotowania:
Kurczak ,,puchaty,,
Z ugotowanych udek wyluzować kości i chrząstki. Usunąć skórki. Lekko ugnieść mięso tak by skleiło się w całość. Posypać papryką i pieprzem. Przygotować ciasto z jajek, mąki, bułki tartej i vegety. Wymieszać . Mięso obtoczyć w cieście. Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść kurczaka. Smażyć na rumiano najpierw spód ( na górę włożyć łyżeczką resztę ciasta ), a następnie górę - ja przewracam dwoma widelcami wygodniej niż łopatką do mięs i nie pryska przy przełożeniu. Mięso jest w środku wilgotne , nie wysycha - w każdym razie zawsze to jakaś odmiana. Ja podaję z porcją surówki bez dodatków typu ziemniaki , ryż czy inne bo samo ciasto jest syte i zupełnie wystarczy by się najeść.
![Kurczak ,,puchaty,, Kurczak ,,puchaty,,](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-puchaty-243894.jpg)
![Kurczak ,,puchaty,, Kurczak ,,puchaty,,](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-puchaty-243895.jpg)
![Kurczak ,,puchaty,, Kurczak ,,puchaty,,](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-puchaty-243896.jpg)
![Kurczak ,,puchaty,, Kurczak ,,puchaty,,](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-puchaty-243897.jpg)