Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kurczak ,,puchaty,,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chyba przyszła pora na eksperymenty - zamiast bladej potrawki jest rumiany kurczak w cieście.Polecam wszystkim którzy nie przepadają za wygotowanym kurczakiem z rosołu

Kurczak ,,puchaty,, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak ,,puchaty,,

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak ,,puchaty,,
Z ugotowanych udek wyluzować kości i chrząstki. Usunąć skórki. Lekko ugnieść mięso tak by skleiło się w całość. Posypać papryką i pieprzem. Przygotować ciasto z jajek, mąki, bułki tartej i vegety. Wymieszać . Mięso obtoczyć w cieście. Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść kurczaka. Smażyć na rumiano najpierw spód ( na górę włożyć łyżeczką resztę ciasta ), a następnie górę - ja przewracam dwoma widelcami wygodniej niż łopatką do mięs i nie pryska przy przełożeniu. Mięso jest w środku wilgotne , nie wysycha - w każdym razie zawsze to jakaś odmiana. Ja podaję z porcją surówki bez dodatków typu ziemniaki , ryż czy inne bo samo ciasto jest syte i zupełnie wystarczy by się najeść.
Kurczak ,,puchaty,,
Ugotowane mieso z udek kurczaka wyluzowa ć od kości -chrząstek i usunąć skórki
Kurczak ,,puchaty,,
Przygotować ciasto z jajek-mąki-bułki tartej z vegetą
Kurczak ,,puchaty,,
Posypane przyprawami mieso obkleić ciastem
Kurczak ,,puchaty,,
Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron