Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczę w winie z Canzo

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na słoninie, odcedzić. Kurczaki

Kurczę w winie z Canzo

Składniki:

Kurczę w winie z Canzo

 

  • 2 kurczaki
  • 3 cebule
  • 30 g słoniny
  • 30 g masła
  • 1 szkl rosołu
  • 1 szkl czerwonego wina wytrawnego
  • 1 marchew
  • listki selera i pietruszki
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczę w winie z Canzo
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na słoninie, odcedzić. Kurczaki podzielić, obtoczyć w mące podsmażyć na słoninie wna której smażona była cebulka. Gdy kurczaki są podrumienione, dorzucić cebulę, posiekane jarzyny, podlać winem i rosołem, posolić, przyprawić pieprzem i dusić na małym ogniu aż mięso bedzie miękkie, wtedy zagotować.