pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kurki w aromatycznej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie pasteryzujemy grzybów

Kurki w aromatycznej zalewie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurki w aromatycznej zalewie

 

 

Sposób przygotowania:

Kurki w aromatycznej zalewie
Kurki gotujemy w wodzie (tak aby woda je zakrywała) wraz z cebulą do momentu,gdy cebula będzie miękka. Z 4 szklanek wody, octu, cukru, ziele angielskiego i liścia laurowego przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy 5 min. na małym ogniu. Do każdego słoiczka (ja używam małych, takich po musztardzie) wrzucamy gorczycę i goździka, układamy ciasno ugotowane grzyby i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Kurki w aromatycznej zalewie
Kurki w aromatycznej zalewie
Kurki w aromatycznej zalewie
Kurki w aromatycznej zalewie

Tagi:

kurki grzyby