czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Kurkowa frittata

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubimy kurki i w naszych lasach rośnie ich pod dostatkiem. Dlatego staram się za każdym razem podać je w innej postaci:)

Kurkowa frittata

Składniki:

Kurkowa frittata

 

Sposób przygotowania:

Kurkowa frittata
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, umyć, większe pokroić na kawałki, dodać do cebuli. Dodać pokrojony boczek. Dusić ok. 15 min na małym ogniu, czasem mieszając. Jajka rozkłócić ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać groszek oraz usmażoną masę. Wymieszać. Foremkę keksową (20cm) wyłożyć folią aluminiową, tak, by wystawała za brzegi foremki i wylać masę. Piec ok. 20 min w temp. 200st, następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 20 min.