Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurpiowska zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śliwki suszone umyć, zalać 3 szkl przegotowanej wody i odstawić na 3 godz. Następnie

Kurpiowska zupa fasolowa

Składniki:

Kurpiowska zupa fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Kurpiowska zupa fasolowa
Śliwki suszone umyć, zalać 3 szkl przegotowanej wody i odstawić na 3 godz. Następnie zagotować, zmiksować z miodem, otartą skórką z cytryny, tłuszczem i gałką muszkatołową. Fasolę umyć, zalać przegotowaną i ostudzoną wodą, a następnie zagotować w tej samej wodzie. Posolić dopiero pod koniec gotowania. Dodać przetarte śliwki, wymieszać i gotować jeszcze chwilę. Podawać z pieczywem.