milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kutia na wieczerzę wigilijną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kutia na wieczerzę wigilijną jest przepyszna

Kutia na wieczerzę wigilijną

Składniki:

Kutia na wieczerzę wigilijną

 

Sposób przygotowania:

Kutia na wieczerzę wigilijną
Mak zalewamy w garnku wrzątkiem, zagotujemy i odstawiamy na 12 godzin. Potem odcedzamy na sicie i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę. Pszenicę moczymy w wodzie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, przelewamy wodą. Miód rozpuszczamy z odrobiną wody, dodajemy mak, sparzone rodzynki, migdały, skórkę z pomarańczy i owoce kandyzowane. Dodajemy rozpuszczoną margarynę i pszenicę. wszystko razem mieszamy i przekładamy do miski.

Tagi:

mak kutia ciasta