motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kwadraty schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolorowy kotlet schabowy z papryczką

Kwadraty schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kwadraty schabowe

 

Sposób przygotowania:

Kwadraty schabowe
Umyte mięso osuszamy i rozbijamy. Przygotowane mięso oprószamy kucharkiem, pieprzem i papryką w proszku z dwóch stron. Na kotleta dajemy plaster sera żółtego i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Zawijamy w kwadrat. Jajko roztrzepujemy i moczymy w nim mięso a na końcu w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony.
Kwadraty schabowe
Umyte mięso osuszamy i dobrze rozbijamy.
Kwadraty schabowe
Oprószamy przyprawami i dajemy plaster sera i pokrojoną paprykę
Kwadraty schabowe
Składamy w kwadrat i panierujemy w jajku i bułce tartej
Kwadraty schabowe
Olej rozgrzewamy i przygotowane mięso smażymy ze wszystkich stron na wolnym ogniu.