Sposób przygotowania:
Łaciate ciasto z kremem
Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek,białka ubijamy na sztywno dodając cukier oraz żółtka. Następnie do masy jajecznej wlewamy oliwę oraz letnie mleko,wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy dwie łyżki kakao . Do wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 27cm wylewamy najpierw jasne ciasto na to ciemne i znów jasne aż do skończenia mas . Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45-50 minut w tem 180*
Masa: Żółtka ubijamy z cukrem w rondelku ,dodajemy budyń śmietankowy mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia ,wlewamy masę jajeczną i gotujemy budyń .Zostawiamy do całkowitego wystudzenia Margarynę ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu miksujemy cały czas aż powstanie aksamitny puszysty krem.
Przełożenie: Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć kremem ,udekorować polewą czekoladową -przepis w moich zbiorach i posypać wiórkami kokosowymiwstawić do lodówki i schłodzić . Życzę smacznego:)
Masa: Żółtka ubijamy z cukrem w rondelku ,dodajemy budyń śmietankowy mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia ,wlewamy masę jajeczną i gotujemy budyń .Zostawiamy do całkowitego wystudzenia Margarynę ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu miksujemy cały czas aż powstanie aksamitny puszysty krem.
Przełożenie: Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż i przełożyć kremem ,udekorować polewą czekoladową -przepis w moich zbiorach i posypać wiórkami kokosowymiwstawić do lodówki i schłodzić . Życzę smacznego:)
edytaha
monikaT83
P.s. Agatko fajna fotka na awatarze:))
2milutka
Dzięki Monisiu:) mam dzisiaj paskudny dzień z chandrą a na dodatek robię dżem z truskawek i zalatana jestem strasznie...