ilonkowy

ilonkowy

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Łaciate naleśniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawa odmiana tradycyjnych naleśników...

Łaciate naleśniki

Składniki:

Łaciate naleśniki

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łaciate naleśniki
Ciasto ciemne: Mleko podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Odstawić na pół godziny. W między czasie zrobić ciasto jasne, tak samo jak ciemne, tyle że bez kakao. Na patelnię nalewać po jednej łyżce ciemnego i jasnego ciasta. Można zrobić wykałaczką wzorki. Smażyć na patelni (lekko zwilżonej olejem) z obu stron na niedużym ogniu. Pilnować, by się zbyt mocno nie przypiekły, bardziej miękkie są smaczniejsze.