Sposób przygotowania:
Łakotki z nadzieniem jogurtowo-wiśniowym
Na początek do miski wsypujemy mąkę, wrzucamy margarynę i zagniatamy. Następnie wsypujemy cukier puder lub cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Od 1 jajka oddzielamy białko a żółtko wrzucamy do miski. Całe jajko i śmietanę wrzucamy do tej samej miski i zagniatamy. Zagniecione ciasto wyrabiamy i formujemy kulę. Kulę przekrajamy na pół i wałkujemy. Jogurt naturalny gęsty wrzucamy do miski, wsypujemy szczyptę cukru i mieszamy. Z wałkowanego ciasta wycinamy paski, nakładamy na każdy z nich płaską łyżeczkę dżemu i jogurtu - zwijamy w kształt taki jak na zdjęciu (ja nazwałam to zwinięcie ,,pakieciki``). Blachę smarujemy margaryną lub masłem i posypujemy bułką tartą. Z boków ciasteczek odkrajamy kółeczka. Na tak przygotowaną blachę kładziemy ,,pakieciki`` - łakotki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego 180 stopni na 30-45 minut. Podczas pieczenia - po 5 minutach pieczenia posypujemy ,,pakieciki`` cukrem i dalej pieczemy. Smacznego :)