Sposób przygotowania:
Lamadżo
Ciasto należy przygotować parę godzin wcześniej. Mąkę połączyć z jajkiem, drożdżami, mlekiem, oliwą, szczyptą soli i pieprzu. Wszystko zagnieść, w razie potrzeby dolewać wodę by powstała jednolita gęsta konsystencja. Z tak otrzymanego ciasta, odrywać kawałki i utworzyć z nich kulki (tak by mieściły się w dłoni). Ułożyć je na talerzu i przykryć delikatnie folią, wstawić do lodówki. Mniej więcej co godzinę kulki zagniatać. Przygotować sos, połączyć majonez i śmietanę, dokładnie wymieszać, wcisnąć ząbki czosnku (ich ilość zależy od tego jak ostry pragniesz otrzymać sos), dosypać szczyptę posiekanego kopru. Wszystkie składniki jeszcze raz wymieszać. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na grubej tarce, doprawić pieprzem. Rozgrzać na patelni oliwę, mięso pokroić w kosteczki, wrzucić na patelnię, posypać majerankiem, oregano i pieprzem. Smażyć do zarumienienia. Równolegle rozgrzać piekarnik do 180stpni. Kulki z ciasta wyjąć z lodówki, pojedynczo rozwałkować i władać na przesmarowany oliwą żaroodporny talerz. Włożyć do piekarnika, po chwili przewrócić ciasto na drugą stronę, kiedy się zarumieni wyjąć. (gotowe w ok. 1-2minuty). Położyć ciasto na folii aluminiowej, posypać sałatką, dodać kawałki mięsa, polać sosem, zawinąć jak tortillę w folię.
Smacznego:)
Smacznego:)