Sposób przygotowania:
lasagne
cebule pokroic w drobna kostke i podsmazyc ,dodac mieso gdy mieso straci czerwony kolor zalac winem, poczekac az odparuje. Nastepnie dodac pokrojonego w kostke pomidora bez skórki, pomidory w puszcze koncentrac czosnek oraz ziola i przyprawy.
dusic ok 30min.
SOS SEROWY
maslo roztopic w rondlu nastepnie wsypac 2-3 lyzki maki ciagle mieszajac stopniowo zalac mlekiem caly czas mieszajac wyspywac zolty tarty ser(dla lepszego efekty mozna dodac tarty parmezan)mieszamy do momentu uzyskania konsystencji budyniu.doprawic sola i pieprzem
do zaroodpornego nczynia ukladamy na dnie warstwe miesa na zmiane z warstwa ugotowanego makaronu.3 warstwy miesa oraz 3 warstwy makaronu z tyz, ze ostatnia warstwe makaronu polewamy naszym sosem serowym. wkladamy do pieca na ok 35 min w temp 180c
.
dusic ok 30min.
SOS SEROWY
maslo roztopic w rondlu nastepnie wsypac 2-3 lyzki maki ciagle mieszajac stopniowo zalac mlekiem caly czas mieszajac wyspywac zolty tarty ser(dla lepszego efekty mozna dodac tarty parmezan)mieszamy do momentu uzyskania konsystencji budyniu.doprawic sola i pieprzem
do zaroodpornego nczynia ukladamy na dnie warstwe miesa na zmiane z warstwa ugotowanego makaronu.3 warstwy miesa oraz 3 warstwy makaronu z tyz, ze ostatnia warstwe makaronu polewamy naszym sosem serowym. wkladamy do pieca na ok 35 min w temp 180c
.