Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Lasagne warzywne z rybą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Idealny obiad dla wszystkich tych, którzy lubią włoską kuchnię i chcą chociaż raz w tygodniu odpocząć od mięsnych potraw.

Lasagne warzywne z rybą

Składniki:

Lasagne warzywne z rybą

 

Sposób przygotowania:

Lasagne warzywne z rybą
Aby przyrządkić Lasagne warzywne z rybą, należy platy lasagne ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć sok z pestkami, pokroić w kostkę. Na beszamel masło rozpuścić w rondlu, wsypać mąkę, zasmażyć. Mieszając, dodać mleko, bulion i śmietanę, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać z pomidorami i koperkiem. Filety pokroić. Na dno żaroodpornej formy wlać nieco beszamelu, ułożyć płaty lasagne, nałożyć warstwę sosu, ryb i krewetek, przykryć lasagne. Układać kolejne warstwy do wyczerpania składników. Posypać serem, zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Tagi:

sery ser krewetki