Sposób przygotowania:
Lasagne ze szpinakiem
Szpinak rozmrozić.Czosnek obrać i posiekać.serek wymieszać ze śmietaną,60 g parmezanu i jajkami na gładką masę.Dodać czosnek.Doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem.Dno wyłożyć płatami lasagne,rozłożyć porcję szpinaku,a następnie masy twarożkowej.Czynności powtarzać do wyczerpania składników.Ostatnią warstwę powinien stanowić szpinak.Zapiekankę posypać pozostałą porcją parmezanu i wiórkami masła.Naczynie umieścić w piekarniku w połowie jego wysokości.Piec ok. 25 minut,podawać na gorąco
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem.Dno wyłożyć płatami lasagne,rozłożyć porcję szpinaku,a następnie masy twarożkowej.Czynności powtarzać do wyczerpania składników.Ostatnią warstwę powinien stanowić szpinak.Zapiekankę posypać pozostałą porcją parmezanu i wiórkami masła.Naczynie umieścić w piekarniku w połowie jego wysokości.Piec ok. 25 minut,podawać na gorąco