Sposób przygotowania:
Lasagne ze szpinakiem 4
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soli i oleju około 10 min,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,rozkładamy na talerzach.Szpinak wrzucamy na patelnie na rozgrzane masło i smażymy aż odparuje woda przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy rozgnieciony czosnek i śmietanę,Pomidorki wrzucamy na patelnię podsmażamy przyprawiamy ziołami.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem i układamy kolejno warstwy:makaron,szpinak,trochę pomidorków i znowu makaron, szpinak,pomidorki na koniec makaron i reszta pomidorów, posypujemy żółtym serem przyprawiamy ziołami.Zapiekamy w nagrzanym piekarniku około180* przez 20 min.(Przykrywam wierzch folią aluminiową,ser jest świetnie stopiony)
zewa