Sposób przygotowania:
Lasania
Pieczarki pokroić w paski,wędlinę okroić w paski,mięso mielone podsmażyć na patelni,cebulę pokroić w talarki i wymieszać ją z usmażonym mięsem mielonym i przyprawić do smaku solą,pieprzem,papryka mieloną.Sos boloński zrobić wg przepisu na opakowaniu i doprawić go do smaku bazylią suszoną i oreganem.Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych okach.Formę do wypiekania rozprowadzić równomiernie sosem bolońskim i nakładać na to warstwami po 2 słupki w rzędzie<.Makaron za każdym razem maczać w sosie bolońskim>:
MAKARON-PIECZARKI-MAKARON-MIĘSO MIELONE-SER-MAKARON-WĘDLINA-MAKARON-PIECZARKI-SER-MAKARON-MIĘSO-MAKARON itd do wyczerpania składników,na wierzchu ma zostać makaron,przed włożeniem do piekarnika przykryć folia aluminiową.Piec to 1 godz w 180 stopni co jakiś czas podlewając tworzącym się sosem,po 1 godz posypać serem żółtym i dać do piekarnika do momentu stopienia się sera i wyciągnać.
MAKARON-PIECZARKI-MAKARON-MIĘSO MIELONE-SER-MAKARON-WĘDLINA-MAKARON-PIECZARKI-SER-MAKARON-MIĘSO-MAKARON itd do wyczerpania składników,na wierzchu ma zostać makaron,przed włożeniem do piekarnika przykryć folia aluminiową.Piec to 1 godz w 180 stopni co jakiś czas podlewając tworzącym się sosem,po 1 godz posypać serem żółtym i dać do piekarnika do momentu stopienia się sera i wyciągnać.