Sposób przygotowania:
Latające kwasy Chupi
Zaczynamy od farszu...czyli gotujemy ryż, następnie ryż po lekkim ostudzeniu mieszamy z mielonym mięsem, surowym jajkiem oraz przyprawami. Odstawiamy pod przykryciem do czasu, aż liście kapusty będą gotowe do faszerowania. Kiszoną kapustę obieramy z liści; ja liście - każdy z osobna opłukałam pod kranem letnią wodą , ewentualnie można je wrzucić na chwilę na osolony wrzątek, aby pozbyć się dużego zakwaszenia. Gotowe liście faszerujemy nadzieniem i zawijamy w małe roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy ugotowaną wodą z rosołkiem. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 2-3 godziny. Sos gotujemy mieszając passatę z wodą i rosołkiem warzywnym oraz przyprawami. Ewentualnie można na odrobinie oliwy zarumienić cebulkę i czosnek posiekane i następnie zalać passatą i rosołkiem. Smacznego