Sposób przygotowania:
Gołąbki z kiszonej kapusty
Kapustę jeśli trzeba wypłukać,zalewamy wodą,solimy i gotujemy Cebulę obieramy, połowę kroimy w drobną kostkę i lekko przesmażamy na oleju.Dodajemy osączoną kapustę,mieszamy i chwilę razem dusimy.Kapustę studzimy. Ryż i mięso połączyć z kapustą. Wbijamy jajka i zarabiamy masę Doprawiamy do smaku. Z masy formujemy podłużne gołąbki i obtaczamy je w mące. Obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy do garnka. Kostki rozpuszczamy w wodzie i zalewamy gołąbki tak, by były zakryte bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości.Wyjmujemy gołąbki i zachowujemy w cieple. Ok2 łyżki mąki rozprowadzamy w zimnym bulionieDodajemy z koncentratem do bulionu w którym dusiły się gołąbki. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę ok2 łyżki i wymieszać. Gorącym sosem polać gołąbki.