Sposób przygotowania:
Ciasto Latte Macchiato
Całe jajka wbijamy do miski i miksujemy je ze szczyptą soli i cukrem. Wcześniej rozpuszczamy margarynę, żeby się wystudziła. Do masy jajecznej dodajemy zimną wodę i margarynę. Następnie dodajemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wykładamy do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło miksujemy na puch dodając do smaku cukier puder. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle miksując, a na koniec serki homogenizowane. Ciasto kroimy na dwie części( dwa blaty). Jeden z nich układamy na spodzie blaszki i nasączamy ponczem. Na blacie rozsmarowujemy krem. Następnie układamy drugi blat, nasączamy i smarujemy kremem. Biszkopty nasączamy w ponczu i układamy na kremie. Całość posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.
Miękkie masło miksujemy na puch dodając do smaku cukier puder. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle miksując, a na koniec serki homogenizowane. Ciasto kroimy na dwie części( dwa blaty). Jeden z nich układamy na spodzie blaszki i nasączamy ponczem. Na blacie rozsmarowujemy krem. Następnie układamy drugi blat, nasączamy i smarujemy kremem. Biszkopty nasączamy w ponczu i układamy na kremie. Całość posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.
zbysiowa
Ilonar2301