Sposób przygotowania:
Lazania
Makaron gotujemy, mięso mielone podsmażamy z dodatkiem pokrojonej w drobna kostke cebuli. Marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i gotujemy, pieczarki myjemy i również kroimy w kostkę, lekko podsmażamy, ser zółty ścieramy. Podsmażone mięso z cebulą przekładamy do garnka, dodajemy pieczarki oraz ugotowana marchewkę, zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy dwie łyżko koncentratu, starty ser, kostkę mięsną, razem dusimy ok 20 min, przyprawiamy do smaku oregano, bazylią, pieprzem, solą oraz papryką, wyciskamy ząbek czosnku. Naczynie na lazanie smarujemy margaryną, spód wykładamy makaronem, na który wykładamy farsz pozbawiony nadmiaru wody, kolejna warstwa to makaron, który również pokrywamy farszem, na to kładziemy makaron, wszystko zalewamy rozrobionym w zimnej wodzie sosem, zapiekamy w tem.ok 180 stopni przez 50 min.