motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Lazania cioci Adeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i niedroga lazania

Lazania cioci Adeli

Składniki:

Lazania cioci Adeli

 

Sposób przygotowania:

Lazania cioci Adeli
Mięso mielone podsmażyć na oleju z posiekaną cebulką i czosnkiem. Pomidory poddusić na łyżce oleju. Dodać mięso, bazylię, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. SOS: Mleko zmiksować z masłem i mąką, przyprawić starą gałką. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian: płaty lazani (można bez gotowania), mięso z dodatkami, posypać startym żółtym serem, polać sosem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 1/2 godziny.